Porodnice Baťovky má nový, elegantní, a přitom praktický vstup

28.11.2021 14:30

ZLÍN - Elegantní, a přitom přehledný a praktický. Vstup do budovy 31 v areálu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB), ve které se nachází novorozenecké a gynekologicko-porodnické oddělení, je nově zrekonstruován. V současné podobě nabízí výrazně větší komfort jak pacientům a návštěvníkům, tak i zdravotnickému personálu.

„Rozhodně nebudu přehánět, když řeknu, že nový vstup je nádherný. Nyní konečně odpovídá požadavkům kladeným na nemocnice v 21. století,“ konstatoval Jozef Macko, primář novorozeneckého oddělení.
„Máme z této změny obrovskou radost. Stávalo se, že někteří pacienti při vstupu k nám do budovy bloudili, tento problém je nyní odstraněn. Celý prostor je totiž přehledný, dobře označený, a pokud by bylo potřeba, vždy je na nově vybudovaných informacích někdo, kdo rád poradí,“ těší Kateřinu Slováčkovou, vrchní sestru gynekologicko-porodnického oddělení.

„Nový vstup do budovy 31 navrhnul architekt Michal Juřík. Šlo o jeho další spolupráci s Baťovkou, navrhnul už totiž pro novorozenecké oddělení rekonstrukci pokojů pro předčasně narozené děti a jejich rodiče, otevřeny byly v roce 2017,“ sdělil Zdeněk Dvořák, PR specialista KNTB.

Práce na novém vstupu začaly letos v květnu a skončily v listopadu. Náklady dosáhly výše cca jednoho milionu korun a ze svého rozpočtu je uhradila KNTB.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně