Pořadatelé kulturních akcí mohou žádat o dotace

07.03.2022 08:44

ZLÍNSKÝ KRAJ - Odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje uspořádal metodický online seminář k dotačnímu programu na podporu kulturních akcí a aktivit nadregionálního významu. „Účastníci semináře dostali cenné rady k podmínkám programu i správnému vyplnění formuláře žádosti. O dotace mohou fyzické i právnické osoby žádat do 14. března. Celková částka vyčleněná na program podpory kulturních aktivit je 2,5 milionu korun,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„V loňském roce jsme poprvé vypsali výzvu tohoto nového programu a jsme rádi, že i v obtížném období pandemie covid-19 se organizátorům podařilo uskutečnit řadu zajímavých akcí. Proběhla tak například jízda králů v Kunovicích, filmový festival ve Zlíně i v Uherském Hradišti. V letních měsících se podařilo realizovat hudební akademie, folklorní festivaly i další kulturní projekty,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní Zlínského kraje zodpovědná za oblast kultury a školství.

Cílem programu je rozvoj významných kulturních aktivit a akcí nadregionálního významu, které pomáhají propagovat Zlínský kraj a zachovat či dále rozvíjet kulturní život. Minimální výše dotace na jeden projekt je 70 tisíc korun, maximální výše dotace činí 200 tisíc korun. Podrobnosti k vyplnění žádosti zájemci najdou na stránkách Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/kul06-22-program-na-podporu-kulturnich-aktivit-a-akci-nadregionalniho-vyznamu-aktuality-17559.html.
Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Foto: Zlín film festival