Popíjení dvojice mužů bez roušek v trolejbuse ukončili strážníci zlínské městské policie

26.03.2020 08:35

OTROKOVICE/ZLÍN – Mejdan jako náhradu za zavřené hospody se pokusili udělat dva cestující ve středu 25. března večer v trolejbusu jedoucím na lince mezi Otrokovicemi a Zlínem. Bez roušek popíjeli pivo a obtěžovali další cestující.
„Jejich protiprávní počínání ukončila přivolaná hlídka městské policie,“ informoval tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.
Dva muži vybavení zásobou lahvového piva se usadili ve středu po půl osmé večer v Otrokovicích v kloubovém trolejbusu na lince 2, který směřoval do Zlína. Zřejmě okolnost, že jsou v době nouzového stavu a šíření koronavirové infekce podle vládního nařízení zavřené hospody, je přivedla na myšlenku, aby si udělali povyražení v prostorách trolejbusu.
„Sejmuli si ochranné roušky, popíjeli a chovali se velmi hlučně. Na upozornění řidiče, že musí mít nasazenu ochrannou roušku a tudíž nemohou pít, nereagovali, na ostatní cestující ve vozidle při svém povykování nebrali žádný ohled,“ popsal událost mluvčí.
Řidič proto požádal vysílačkou o pomoc dispečera a jeho prostřednictvím městskou policii. Hlídka si na tento trolejbus počkala na zastávce Malenovice-křižovatka a strážníci zde oba výtržníky vyvedli z vozidla.
 „Trolejbus získal kvůli tomuto incidentu zpoždění 16 minut. Případ s přestupníky řeší Městská policie Zlín,“ uvedl službukonající dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.
Vlastimil Langer
Zdroj: Vojtěch Cekota, tiskový mluvčí DSZO
Ilustrační foto: Vlastimil Langer