Pomoc Ukrajině: Vsetín spustil infolinku

02.03.2022 16:14

VSETÍN - Infolinku pro lidi, kteří nabízejí pomoc a ubytování pro Ukrajince v nouzi, a také pro občany Ukrajiny, kteří potřebují poradit v momentální životní situaci na území Vsetína, zřídila v úterý 1. března vsetínská radnice.
„Tato linka by měla pomoci Ukrajincům, kteří přijeli na Vsetín a potřebují poradit co dál – kde se hlásit či ubytovat a podobně. Je určena také lidem, kteří uprchlíkům, směřujícím na Vsetín pomáhají, a také místním dobrovolníkům, kteří nabízejí ubytování. Město všechny požadavky koordinuje s neziskovými organizacemi a s Krajským úřadem Zlínského kraje,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.
„Telefonní linka vsetínské radnice: 739 247 908. Dotazy budou zodpovídat pracovnice odboru sociálních věcí v pondělí a ve středu od 8 do 11:30, a od 12:30 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 11:30 a od 12:30 do 13:30 hodin,“ doplnila tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. 
Na radnici také směřují dotazy ohledně humanitární sbírky. „V této chvíli jsme finanční ani jinou sbírku zatím nevyhlásili. Momentálně se snažíme evidovat a koordinovat požadavky Ukrajinců. Občané, kteří chtějí přispět, nechť se zapojí do finančních sbírek prověřených organizací. Trvanlivé potraviny a drogistické zboží směřujte do Potravinové banky Zlínského kraje (www.pbzk.cz – pozn.), která je bude dále distribuovat potřebným,“ uzavřel starosta Růžička.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Vsetín
Ilustrační foto: Archiv SNZ