Policisté zastřelili agresivního psa, který pokousal muže

08.07.2020 09:07

KROMĚŘÍŽ – Jednoho z dvojice velkých agresivních psů, kteří včera odpoledne v obci na Kroměřížsku napadli a pokousali šestasedmdesátiletého muže, museli přivolaní policisté zastřelit.

„Policista je podle zákona o Policii České republiky oprávněn použít zbraň ke zneškodnění zvířete ohrožujícího zdraví nebo život osoby. Tohoto oprávnění museli včera využít policisté z morkovického obvodního oddělení,“ uvedla tisková mluvčí Policie Zlínského kraje Lenka Jvorková,
Majitelka měla oba psy, rasy tibetská doga, na svém oploceném pozemku u rodinného domku. Včera dopoledne poté, co psy vyvenčila, dobře nezajistila plechová vrata a psi jí v době, kdy už nebyla doma, utekli na ulici.

„Venku pak jeden z nich skočil na poštovní doručovatelku a následně oba zaútočili na šestasedmdesátiletého místního muže, kterého povalili na zem a kousali ho po celém těle. Sousedé se snažili různými způsoby psy od ležícího zraněného muže odlákat a sehnat pomoc. Poštovní doručovatelka pak zavolala na linku 158,“ popsala událost mluvčí.

Hlídka policistů vyjela neprodleně po oznámení na místo, kde agresivní psi stále na muže útočili. Oba pak začali útočit i na policisty, proto hlídka využila oprávnění a jednoho psa služební zbraní usmrtila a druhého střelou zranila.

„Muže odvezla se zraněním rychlá záchranná služba do kroměřížské nemocnice. Kroměřížští kriminalisté včera zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Na případu nadále pracují,“ dodala Lenka Javorková.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ