Policisté zadrželi cizince, který u nás pobýval nelegálně

19.07.2021 15:07

OTROKOVICE - Ve vazební věznici skončil koncem minulého týdne cizinec, který pobýval na území České republiky i přesto, že bylo rozhodnuto o jeho správním vyhoštění. V rejstříku trestů má 27 záznamů.
„Nelegální pobyt osmačtyřicetiletého cizince ukončili minulý týden policisté z cizinecké policie, když ho kontrolovali v Otrokovicích. Při kontrole zjistili, že má v České republice za opakované páchání majetkové trestné činnosti správní vyhoštění s platností do srpna roku 2025,“ informovala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Cizinec se dvaceti sedmi trestných činů na území naší republiky dopustil během dvaceti let. Tresty si odpykával v pěti různých českých věznicích. „Naposledy se z výkonu trestu vrátil letos v lednu, kdy měl Českou republiku opustit. Cizinečtí policisté mu uplynulý týden za porušení zákazu pobytu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Následně ho převezli k vazebnímu zasedání, kde soudkyně rozhodla o jeho vzetí do vazby?“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ