Policisté zachránili život muži, který zkolaboval

17.08.2020 14:31

LUHAČOVICE – Hlídka luhačovických policistů zachránila v sobotu 15. srpna život šestašedesátiletému muži, který v rodinném domě v Luhačovicích zkolaboval.
„V sobotu ráno přijal operační důstojník oznámení o muži, který zkolaboval v rodinném domě v Luhačovicích, mezi rodinnými příslušníky. Vyslal proto do domu místní policisty, kteří mají k dispozici automatický defibrilátor,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Hlídka na místo dorazila vzápětí po oznámení. V pokoji na zemi ležel muž v bezvládném stavu, jemuž se již  snažil pomoci jeho synovec. Senior ovšem nedýchal a měl nehmatný tep. „Policisté neváhali. Jeden z nich zprůchodnil dýchací cesty a začal se srdeční masáží. Druhý z policistů použil automatický defibrilátor, s jehož pomocí obnovil základní životní funkce, po chvilce muž začal dýchat. Oba policisté se poté střídali v srdeční masáži až do příjezdu záchranářů,“ popsala jejich zákrok policejní mluvčí.
Záchranáři po nezbytných zdravotnických úkonech odvezli muže do nemocnice ve Zlíně. „Lékařka zkonstatovala, že policisté muži svým rychlým a profesionálním přístupem, při němž často rozhodují vteřiny, s největší pravděpodobností zachránili život,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ