Policisté ve Zlínském kraji měřili rychlost v obcích

25.03.2022 17:12

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON proběhla ve čtvrtek 24. března i ve Zlínském kraji. Primárně se jedná o preventivní akci, která spočívá zejména v tom, aby byly hlídky dopravních policistů vidět na co největším počtu stanovišť.

„Místa, kde se měřilo, ale zároveň i dohlíželo na dodržování ostatních pravidel silničního provozu, vybírala převážně veřejnost. V rámci Zlínského kraje jich bylo vytipováno více jak čtyřicet. Dopravní policisté během čtyřiadvaceti hodin zkontrolovali 764 vozidel a zjistili 137 dopravních přestupků. Přesto, že byla tato akce v médiích předem avizovaná, přistihli policisté sto dva hříšníků, kteří sešlápli plyn více, než měli. Devadesát osm řidičů vyřešili blokovou pokutou, ve čtyřech případech bylo na místě sepsáno oznámení o přestupku,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Jedním z hříšníků byl i jednadvacetiletý řidič vozidla Audi A4, který jel od Přerova k centru obce Bystřice pod Hostýnem. Na pozemní komunikaci kde je povolena nejvyšší rychlost 50 km/h se pohyboval rychlostí 96 km/h. Protože v obci překročil rychlost o více jak 40 km/h, sepsali s ním policisté oznámení do správního řízení,“ dodala kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová.

Další řidiči se podle mluvčí dopustili přestupku tím, že nepoužili bezpečnostní pás, za jízdy telefonovali nebo bylo jejich vozidlo ve špatném technickém stavu. Jiný z řidičů nadýchal, šlo o hodnotu do jednoho promile, dopustil se přestupku. Mezi těmi, co porušili silniční zákon, byli i dva motocyklisté.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje