Policisté varují obyvatele Lužkovic a Lípy před krádežemi

20.03.2021 07:32

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Policisté z Vizovic se už nějakou dobu zabývají krádežemi z různých objektů v Lužkovicích a v Lípě na Zlínsku.
„Pachatel nebo pachatelé se zaměřují především na jízdní kola a různé druhy nářadí. Pokud si všimnete v těchto lokalitách podezřelého pohybu lidí nebo vozidel, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ informoval policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
O uplynulém víkendu se zloděj vloupal do stavební buňky a kovového kontejneru v Lužkovicích, odkud odcizil stavební nářadí a kávovar, pár dní předtím vnikl zloděj do garáže u rodinného domu v Lípě. Zmizelo odtud jízdní kolo za 25 tisíc korun a motorová pila.
Koncem února, opět v Lužkovicích, někdo prostříhal pletivo a vnikl na oplocený pozemek rodinného domu, kde ze zahradního domku odcizil hned tři jízdní kola a nářadí. Škoda, kterou zloděj způsobil, se pohybuje v řádu tisíců korun.
„Zloděj kradl navíc v době trvání nouzového stavu na celém území České republiky, proto mu v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí za krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala policistka.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ