Policisté se přičinili o záchranu života mladého muže

20.04.2020 10:17

ZLÍN – Před vykrvácením zachránili policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v obci na Zlínsku sedmadvacetiletého muže, který se zranil na rukách. K místu události, která se stala minulý týden, vyjela hlídka na základě oznámení.

„Policisté po příjezdu uviděli v trávě ležet muže s hlubokými řeznými ranami o délce přibližně 15 cm na obou předloktích.  Snažila se ho ošetřit žena, která událost oznámila. Vedle muže ležel nůž s čepelí dlouhou 12 cm,“ popsala událost mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Zraněný s policisty nekomunikoval, nereagoval na podněty, byl bledý a silně krvácel. „Poskytli mu proto předlékařskou pomoc, obě ruce mu zaškrtili škrtidlem a použili několik tlakových obvazů, aby zabránili dalšímu krvácení,“ popsala jejich zásah mluvčí.  

Policisté, kteří mají speciální zdravotnické proškolení, další zranění nezjistili. Zkontrolovali životní funkce a tepelný komfort muže zajistili jeho zabalením do izotermických fólií. Po příjezdu záchranářů ještě asistovali u převozu zraněného do nemocnice.
„Lékař konstatoval, že policisté sedmadvacetiletému muži včasným zásahem a zástavou krvácení s největší pravděpodobností zachránili život,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer