Policisté přistihli o víkendu šedesát podnapilých řidičů

21.06.2021 13:48

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Celkem šedesát řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog přistihli policisté ve Zlínském kraji za uplynulé tři dny - od pátku do neděle 20. června. „Jedná se o dvojnásobný počet podnapilých řidičů oproti uplynulým víkendům spojeným s pátkem, kdy se počet pohyboval běžně kolem třiceti,“ informovala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. 

V pátek probíhaly kontroly v rámci celorepublikové akce zaměřené na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.
„Policisté od čtyř hodin rána do půlnoci zkontrolovali v našem kraji 3 048 vozidel a zjistili 116 dopravních přestupků. Kromě 21 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, dalších 25 řidičů překročilo rychlost jízdy. Celkem 18 řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem a dalších šest řidičů řešili policisté kvůli nevyhovujícímu technickému stavu,“ sdělila mluvčí. Během soboty a neděle se jednalo o standardní silniční kontroly, které probíhaly napříč Zlínským krajem. „Mezi šedesáti zastavenými řidiči bylo 40 řidičů, kteří nadýchali do jednoho promile, tři řidiči měli v dechu více než jedno promile, dále 11 podnapilých cyklistů a šest řidičů pod vlivem drog. Nejvíce řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu -  22 přistihli policisté na Zlínsku, nejméně pak na Uherskohradišťsku – čtyři řidiče,“ vypočítala Lenka Javorková.

Kontroly na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a drog budou podle policejní mluvčí pokračovat i v nadcházejících dnech, týdnech a měsících. Řidiči musí počítat s častějšími silničními kontrolami i v souvislosti se začátkem letních prázdnin. 

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Foto: Archiv SNZ