Policisté pátrají po viníkovi, který poškodil přes stovku ovocných stromů

25.03.2022 15:03

SLAVIČÍN – Škodu za čtvrt milionu korun způsobil v uplynulých dnech dosud neznámý vandal, který ve Slavičíně poškodil 108 ovocných stromů. Pachateli hrozí až rok vězení.

„Zlínští kriminalisté se od včerejšího odpoledne zabývají neuvěřitelným vandalismem, protože prověřují poškození celkem 108 kusů ovocných stromů, zejména trnek, kterým vandal odřezal nebo poškodil koruny a v některých případech i boční větve. Majitelům stromů způsobil škodu za čtvrt milionu korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Více než 300 ovocných stromy zasadili dva muži před sedmi lety na oplocený pozemek za městem Slavičín ve směru na obec Vrbětice. O stromy se pravidelně starali. Všechny stromy byly v pořádku ve středu 23. března kolem patnácté hodiny, kdy odtud jeden z majitelů odcházel. Ve čtvrtek v deset hodin dopoledne ovšem zjistil, že množství stromů je poškozených. Zavolal proto na policii.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ sdělila mluvčí.

„Pokud má někdo poznatky k osobě pachatele a mohl by tak policistům pomoci s jeho odhalením, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ apeluje na veřejnost policistka.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto poškozených stromů: Policie Zlínského kraje