Policie zachránila dívenku, která chtěla spáchat sebevraždu

04.04.2022 13:17

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Rychlá profesionální práce policistů zachránila život školačce. Koncem loňského roku se na sociální síti seznámily dvě dívky školního věku. Při písemném kontaktu či online hovorech používaly pouze křestní jména a přezdívky.
„Časem se jedna z nich svěřila té druhé, že ji trápí závažné rodinné problémy. Začátkem minulého týdne vše vyvrcholilo a nešťastná dívka se rozhodla vyřešit svůj problém sebevraždou. Tento úmysl sdělila i své kamarádce z Kroměříže. Ta prohlášení kamarádky, o které věděla pouze to, že žije někde v okolí Prahy, nebrala na lehkou váhu a pověděla o tom školní psycholožce. S žádostí o pomoc se pak obě obrátily na kroměřížské policisty,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Protože šlo o život a policisté neznali přesnou totožnost ohrožené dívky, museli jednat rychle. Do zachraňující akce se postupně zapojili nejen policisté základních útvarů, ale i operační důstojníci ze Zlína a Prahy a rovněž zlínští krajští vyjednávači, kteří oslovili své pražské kolegy a další celostátní útvary.
„Cestou mezinárodní spolupráce se nám následně podařily zjistit identifikační údaje k IP adrese počítače dívky. Mezitím se kamarádky znovu zkontaktovaly. Cílem komunikace bylo zjistit bližší informace k její totožnosti a stavu. Dívka mimo jiné uvedla i to, že předchozí večer spolykala větší množství různých léků,“ sdělila mluvčí.
Na základě zjištění IP adresy a tudíž místa bydliště se do bytu ohrožené dívky vydaly místní policejní hlídky. Naštěstí byla doma. Policistům o svých sebevražedných úmyslech hned pověděla. Následně skončila v péči lékařů.
„Rychlou profesionální prací policistů a duchapřítomností oznamovatelky i školní psycholožky se tak podařilo odvrátit hrozící nebezpečí a zachránit život dítěte,“ dodala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ