Policie se připravuje na úterní rizikové fotbalové utkání v Uherském Hradišti

22.05.2023 10:15

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalové utkání mezi týmy 1. FC Slovácko a AC Sparta Praha se uskuteční v úterý 23. května na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. V souvislosti s tímto zápasem, který policisté vyhodnotili jako rizikový, připravují adekvátní bezpečnostní opatření.
„Abychom zamezili případnému protiprávnímu jednání problémových fanoušků, budeme dohlížet na veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i v ulicích. Budeme monitorovat příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, samotné dění při zápase a na závěr jejich odjezd,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Do bezpečnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu. Nápomocni budou policistům i uherskohradišťští strážníci a přímo na stadionu pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby.
„Žádáme fanoušky o respektování dopravního značení a pokynů policistů. Nutností je parkování pouze na místech k tomu určených. Upozorňujeme, že na stadion je zakázán vstup s jakoukoli pyrotechnikou. Dovnitř nebudou vpuštěny ani zjevně podnapilé osoby,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK