Policie pátrá po zloději peněženky s obnosem 140 tisíc korun

15.07.2021 08:27

LUHAČOVICE - Policisté z Luhačovic pátrají po pachateli krádeže peněženky s hotovostí 140 tisíc korun, doklady a platební kartou. Peněženku měl u sebe řidič přepravní společnosti, který rozvážel nákladním vozidlem Iveco na Zlínsku zboží. Do sídla firmy v Brně ale dorazil večer bez peněz.
„Muž se živí rozvozem objednaného zboží, za které často inkasuje peníze v hotovosti. V pondělí 28. června vyjel z Brna a rozvážel zboží v obcích na Zlínsku. Když se v devatenáct hodin vrátil zpět do Brna, zjistil, že u sebe nemá peněženku s nemalým finančním obnosem. Uvědomil si, že ji použil naposledy na čerpací stanici v Horní Lhotě na Zlínsku, kde si kupoval občerstvení. Jako nejpravděpodobnější se tak jeví možnost, že mu na tomto místě peněženka vypadla nebo mu ji někdo odcizil,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
I když se ještě večer a znovu ráno vypravil na čerpací stanici zpět, peněženku už neobjevil. Obrátil se proto na policii. „Policisté případ vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělila mluvčí.
„Žádáme o pomoc také veřejnost. Pokud jste byli v pondělí 28. června kolem 17. – 17.30 hodin na čerpací stanici v Horní Lhotě, možná jste si všimli hnědé pánské kožené peněženky s ražením orla s řetízkem a karabinkou, která mohla muži vypadnout ze zadní kapsy kalhot. Jestliže byste nám mohli pomoci při pátrání po pachateli, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ obrací se na veřejnost Monika Kozumplíková.

Tex a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje