Policie hledá svědky, kteří by pomohli objasnit požár osobního vozidla

24.08.2020 15:11

ZLÍN – Policisty krátce po půlnoci přivolali hasiči k požáru vozidla, kterého si všiml náhodný kolemjdoucí v ulici Kúty ve Zlíně.

„Plameny, které šlehaly z kapoty vozidla, uhasly ještě před příjezdem hasičů i policistů. Podle prvotních zjištění pravděpodobně někdo zapálil vozidlo úmyslně. Výše škody, kterou požár na vozidle Škoda Octavia šedé barvy způsobil, nebyla prozatím vyčíslena,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Vyšetřovatel hasičů zjistil, že auto bylo polito neznámou látkou a zapáleno. Příčinou vzniku požáru tak bylo jednání neznámého pachatele. Škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc  korun,“ dodala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Policisté proto hledají svědky, kteří procházeli nebo projížděli kolem bytového domu č. p. 1942 a okolních bytových domů v ulici Kúty, a kteří si kolem půlnoci z neděle na pondělí všimli něčeho, co by mohlo se založením požáru vozidla souviset. Stejně tak mohl někdo vidět žháře z okna.

„Pokud máte informace, které by nám mohly pomoci při pátrání po pachateli, ozvěte se, prosím, na lince tísňového volání policie – 158,“ vzkázala obyvatelům města policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje