Policie a BESIP představí kampaň Na kole jen s přilbou

07.07.2021 13:33

ZLÍN - Prezentační aki s názvem Na kole jen s přilbou pro všechny, kteří se budou pohybovat po cyklostezce v blízkosti zábavního parku Galaxie ve Zlíně-Vršavě, pořádá dnes od 14 do 17.30 hodin zlínská policie.
„Policisté společně s koordinátorem BESIPu pro Zlínský kraj a zástupci Týmu silniční bezpečnosti připravili pro děti i dospělé ukázku správné výbavy kola, mohou si vyzkoušet chůzi s brýlemi simulujícími opilost či účinky drog, zasoutěžit si o drobné ceny nebo nealkoholické pivo. Kromě toho předají cyklistům také cenné rady týkající se povinné výbavy kol, zásad bezpečné jízdy a důležitosti používání reflexních prvků jak u nich samotných, tak u chodců,“ informovala policistka Jitka Lysáčková.
Kampaň Na kole jen s přilbou nabádá k četnějšímu používání cyklistických přileb při jízdě na kolech, koloběžkách, ale třeba i na kolečkových bruslích. Přilba v případě pádu, zmírní riziko úrazu hlavy a mnohdy může i zachránit život.
„Při výběru bychom měli dbát na správnou velikost, správné připnutí a doporučujeme ji také označit reflexním prvkem, aby byla jasně viditelná pro motoristy v noci nebo za snížené viditelnosti. Cyklistická přilba je od 18 let nepovinná, ale pro jízdu na kole či koloběžce nezbytná,“ zdůraznila Jitka Lysáčková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ