Pohár Kyčerka 2022, velká soutěž pro malé lyžaře startuje již o víkendu

21.01.2022 07:11

KYČERKA - V neděli 23. ledna odstartuje na Kyčerce první etapa dětských lyžařských závodů Pohár Kyčerka 2022. Jedná se o obří slalom pro nejmenší. Absolutní vítězové celé třídílné série soutěže obdrží nové lyže.
„Ski areál SYNOT Kyčerka tak navazuje na velmi oblíbenou soutěž, která se zde konala již v předešlých letech. Výjimkou byl loňský rok, a to z důvodu vládou nařízeného uzavření lyžařských areálů. I tentokrát budou soutěžící z řad chlapců a děvčátek rozděleni do třech kategorií podle věku na: Sněhuláčky (rok narození 2016 a mladší), Eskymáčky(rok narození 2013 – 2015),  ,Sněženky a Machry (rok narození 2010 – 2012),“ uvedla tisková mluvčí skupiny Synot Magda Pekařová. 

Dětští závodníci budou brázdit svah v následujících etapách:
23. ledna - Karlovský CAP CUP, 6. února - Ski fičák pod Kantorků, 13. února - O pluskovjansků lyžu.
Prezentace soutěžících proběhne v neděli od 13. hodiny a účast v soutěži je samozřejmě zdarma.
„Zalyžovat si ale mohou i dospělí. Lyžařská sezóna na Kyčerce je totiž v plném proudu. Areál aktuálně nabízí dobré sněhové podmínky. Na sjezdovkách leží 30 - 50 cm převážně technického sněhu.  Zájemci si mohou zalyžovat na červené sjezdovce s názvem Sportovní, a také na modré – Vyhlídkové. Pro děti jsou pak v dětském parku spuštěny jak vleky, tak i pohyblivý pás pro nejmenší. V provozu je také lyžařská škola a půjčovna lyží a snowboardů, včetně servisu a další doprovodné služby,“ dodala Magda Pekařová.
Ski areál SYNOT Kyčerka je otevřen denně od 8 do 16 hodin. Večerní lyžování probíhá v úterý, čtvrtek a sobotu, a to od 18:00 do 21:00 hod. Areál patří do Skiregionu Valašsko, lyžaři v něm tedy mohou využívat skipasy, platné hned pro několik lyžařských areálů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Skupina SYNOT