Podzimní divadelní předplatné láká na herecké hvězdy i známé hry

23.05.2022 15:04

KROMĚŘÍŽ - Po dvou letech odmlky se do Domu kultury v Kroměříži opět vrací oblíbené divadelní předplatné. Jednotlivá představení podzimního abonentního cyklu do Kroměříže přivezou známé divadelní soubory a diváci se mohou těšit na taková jména jako Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Richard Krajčo, Jan Dolanský nebo Petr Kostka.
„Podzimní čtyřdílný cyklus divadelního předplatného bude divácky velmi atraktivní a věřím, že o vstupenky bude značný zájem. Všichni si po dvou letech omezení a rušení programů zasloužíme skvělé kulturní zážitky. A těšíme se na ně,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Sérii představení zahájí v úterý 27. září hra Raye Cooneyho Prachy! v podání herců Divadla Palace. Jde o situační komedii, jejíž hrdinové se díky nálezu kufříku plného peněz ocitnou v řetězci stále se vršících lží a vidina bohatství rozmetá nejen poklidný život spořádaného manželského páru, ale vtáhne do hry i další aktéry. V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý a Vanda Hybnerová. V říjnu se diváci mohou těšit na americké drama Deštivé dny, s nímž do Kroměříže zamíří Divadlo Ungelt. Dvojici drsných chlapíků, kteří jsou od dětství přáteli a v současné době pracují u chicagské policie, ztvární Richard Krajčo a David Švehlík. O přesném termínu konání představení se ještě jedná. Francouzská komedie Jméno pobaví kroměřížské diváky v úterý 22. listopadu a ukáže, co způsobí mezi dobrými přáteli zjištění, že jeden z nich se rozhodl dát svému synovi jméno Adolf. Na pódiu se představí Roman Zach, Jan Dolanský, Jana Janěková ml., Linda Rybová a Petr Lněnička z Divadla Verze. Abonentní cyklus uzavře ve čtvrtek 1. prosince hra Komorního divadla Kalich Hrdinové. V ní tři veteráni z první světové války v podání Petra Kostky, Jaroslava Satoranského a Miroslava Vladyky vzpomínají na terase domova důchodců na minulost a popichují se, aniž tuší, že největší bitva jejich života je teprve čeká.
„Předprodej vstupenek začne v pokladně Domu kultury v úterý 24. května v 16 hodin a ke koupi budou sudé řady divadelního sálu. Tentýž den od 18 hodin bude možné zakoupit on line na www.dk-kromeriz.cz řady liché. Od 25. května bude prodej probíhat dle běžného režimu. Jedna osoba může koupit maximálně čtyři kusy vstupenek,“ doplnil ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž