Podvodník vymámil z ženy přes sto tisíc korun

02.02.2022 11:47

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Mladou ženu koncem ledna oslovila prostřednictvím Facebooku zahraniční společnost se sídlem v New Yorku. Údajně vyhrála vozidlo značky Ford včetně peněz. „Částka dvě stě tisíc dolarů společně s vozidlem jí měla být odeslána pod jednou podmínkou.  Společnost po ní chtěla nejdříve zaplatit přepravu a clo. I přesto, že se žena nezapojila do žádné soutěže, v následujících dnech postupně odeslala necelých sto dvacet čtyři tisíc korun na společností uvedený účet. Jakmile podvodník dosáhl svého, došlo k zablokování jejího účtu na Facebooku a tím pádem i k ukončení jakékoliv komunikace se zahraniční společností,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Neznámý pachatel je nyní podezřelý z trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a zároveň z trestného činu podvod.
Podobných případů stále přibývá. Policisté opětovně varují veřejnost k maximální opatrnosti! „Než se rozhodnete k jakémukoliv dalšímu kroku, raději se s někým poraďte a zvažte další postup. Neposílejte své peníze cizím osobám na základě internetové komunikace. Šance na vrácení peněz je totiž velmi mizivá. Chraňte si své úspory,“ vzkazuje policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje