Podvodník vylákal od zamilované ženy statisíce a prohrál je v automatech

29.06.2020 17:23

ZLÍN – Zamilovaná žena naletěla podvodníkovi, půjčila mu 700 tisíc korun. Milenec jí tvrdil, že je společníkem v rodinné firmě, peníze však prohrál v automatech. Podvedená žena se kvůli němu zadlužila a teď bude splácet milion.

 „Dvojice se seznámila na přelomu roku prostřednictvím internetové seznamky. Osmadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí šestatřicetileté ženě ze Zlína tvrdil, že s penězi nemá problém, protože je společníkem v rodinné firmě zabývající se kamionovou dopravou. Žena mu uvěřila. Nejprve mu půjčila své vlastní úspory, později se zadlužila u bank,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozunplíková.
Všechny půjčky proběhly v pouhých osmi dnech. Za stejnou dobu zvládl dlužník prohrát ve výherních automatech v kasinu ve Vsetíně více než 600 tisíc korun.
„Podvedená žena podala na muže trestní oznámení v polovině února, v době, kdy zjistila, že jí o svém finančním zabezpečení zřejmě lhal a kdy již různým bankovním institucím dlužila téměř milion korun včetně úroků,“ uvedla mluvčí.

Mladý muž v současné době tak čelí obvinění ze spáchání zločinu podvod. „Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že je k němu vedeno několik exekučních řízení a za obdobný trestný čin byl již jednou potrestaný. Podvodník se navíc přiznal, že dluží peníze i dalším ženám, s nimiž se v minulosti seznámil. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje