Podvodník skončil ve vazbě, s podvody nepřestal ani po sdělení obvinění

05.04.2024 13:09

ZLÍNSKO - Ve vazbě skončil dnes odpoledne dvaatřicetiletý podvodník, kterého policisté z oddělení hospodářské kriminality obvinili z podvodu již v lednu. Přestože si byl vědom probíhajícího trestního stíhání, dál pokračoval v trestné činnosti. Za podvod může strávit ve vězení až osm let.
„Kriminalistům se navíc po zveřejnění případu ozvali další podvedení, kterým slíbil zprostředkovat zaměstnání, případně výhodně investovat a vylákal od nich peníze v částkách od 2 000 korun do 580 000 korun. Celkově recidivistu kriminalisté stíhají pro 20 skutků, další trestnou činnost ještě vyšetřují. Přišel si na neuvěřitelných 1,306 milionu korun,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Vzhledem k tomu, že muž je nepoučitelný a nadále získává finanční prostředky od důvěřivých lidí podvodně, kriminalisté muže ve čtvrtek 4. dubna zadrželi, umístili ho do policejní cely a dnes podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby. „Soudce okresního soudu návrh státního zástupce akceptoval a policisté muže převezli do vazební věznice,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK