Podvodník připravil prodejce kola o 800 tisíc korun

24.06.2022 12:03

KROMĚŘÍŽSKO - Neznámý pachatel kontaktoval přes aplikaci WhatsApp šestačtyřicetiletého muže z Kroměřížska, který přes portál www.bazos.cz prodával jízdní kolo. Bohužel, celá transakce skončila pro prodejce ztrátou 800 tisíc  korun.
„ Po zjištění, že kolo je stále ještě volné, poslal pachatel odkaz, který se jevil tak, jako kdyby jej poslali z České pošty. Údajný kupující vyzval prodávajícího k tomu, aby přešel na tento odkaz, a tím se dostane na provedený peněžní převod. Následně byl na zobrazených internetových stránkách vyzván k zadání přihlašovacích údajů do internetového bankovnictví, což učinil. Na to mu zavolala pracovnice jeho banky, která zaznamenala pohyby na firemním účtu. Přihlášením do internetového bankovnictví má muž přístup jak ke svým, tak firemním penězům. Svým chováním tak firmu připravil o bezmála 800 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.
Kriminalisté řeší stále více případů podvodů na internetu. Jde o celorepublikový problém. Podvodníci hledají nové a nové způsoby, jak oklamat důvěřivé občany. Bohužel jsou i přes veškerá upozornění a časté zveřejňování těchto událostí mnohdy úspěšní.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje