Podvodník okradl zájemce o koupi psa přes internet

04.03.2020 11:39

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Případem nevydařeného nákupu přes internet se v těchto dnech zabývají uherskohradišťští policisté. Terčem podvodníka se tentokrát zřejmě stal čtyřiačtyřicetiletý muž, jenž si chtěl k narozeninám pořídit psa.

„Na internetovém inzertním portále ho koncem ledna zaujal inzerát zahraničního prodejce s nabídkou štěněte bernardýna za patnáct tisíc korun. Pod touto nabídkou se nacházelo políčko s popisem kontaktovat inzerenta, do kterého muž napsal své požadavky a osobní kontakty,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Ještě ten den ho prodejce zprávou přes WhatsApp informoval o tom, že má několik štěňat, která mu nabídl. Na druhý den mu zavolal na mobil, hovořil však anglicky. Telefonát tak musel vyřídit syn kupujícího. Inzerent mu sdělil, že bydlí v Polsku.
Následná konverzace pokračovala opět přes WhatsApp. Prodejce se ptal, zda si muž přijede pro štěně k němu. Když mu odpověděl, že je to příliš daleko, tak mu inzerent nabídl, že psa pošle přes agenturu přepravující zvířata. Poté chtěl ještě dva tisíce korun za dodávku a dokumentaci a zároveň si nechal poslat kopii občanského průkazu s adresou.
„O dva dny později kupujícího e-mailem kontaktovala přepravní společnost, která požadovala uhrazení smluvené částky, a to sedmnáct tisíc korun. Muž platbu provedl a na druhý den byl opět kontaktován přepravní společností s tím, že má zaplatit dvacet tisíc korun za vakcinaci štěněte a pětadvacet tisíc korun za speciální přepravu s klimatizací. S tímto však kupující nesouhlasil, od koupě chtěl odstoupit a peníze již neodeslal,“ sdělila policistka.

Od té doby jsou prodejce štěněte i přepravní společnost nekontaktní. Peníze muži ale také nikdo nevrátil.
Vlastimil Langer
Zdroj: KŘ PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ