Podvodnice uzavíraly fiktivní půjčky a přišly si na miliony korun

07.05.2020 15:59

KROMĚŘÍŽ Až pětileté vězení hrozí dvěma ženám, které uzavíraly fiktivní smlouvy o zapůjčení peněz a za víc než dva roky si „vydělaly“ přes dva miliony korun. Teď jim za podvod hrozí pětileté vězení.

„Jedna z žen jako obchodní zástupkyně nebankovní společnosti společně se svou známou, která v minulosti pracovala na stejné pozici, uzavřela od února 2017 do května 2019 nejméně padesát fiktivních smluv o zapůjčení peněz s několika klienty, avšak bez jejich vědomí. Ženy zneužily jejich osobní údaje. Vyplněné formuláře následně zaměstnankyně předložila jako pravé. Společnost  poté smlouvy schválila a peníze vyplatila,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Podvodnice si tak přišly na dva miliony sto sedmdesát tři tisíc korun. Většina poškozených podvodné jednání zjistila až na základě upomínek nebankovní společnosti o uhrazení splátek.

„V rámci vyšetřování případu jsme mimo jiné provedli také expertízu ručního písma ohledně podpisů na smlouvách, ze které vyplynulo, že uvedené osoby smlouvy nepodepsaly,“ dodala policejní mluvčí.. 

V předešlých dnech obvinila komisařka z Oddělení hospodářské kriminality v Kroměříži z trestných činů podvod a poškození cizích práv dvě ženy ve věku pětapadesát a čtyřiapadesát let. Podvodnicím nyní za tuto trestnou činnost hrozí až pětileté vězení.

Vlastimil Langer

Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ