Podruhé ukradené jízdní kolo je zpět u majitele, zloděj skončil ve vazbě

28.11.2022 10:30

ZLÍNSKO - Asi zakleté je jízdní kolo známé značky, které už podruhé během jednoho roku neodolalo aktivitě zlodějů. I přesto se ale v obou případech díky skvělé práci zlínských a uherskohradišťských kriminalistů vrátilo svému majiteli.

„Jízdní kolo zmizelo poprvé během noci v květnu loňského roku z chodby bytového domu ve Zlíně. Kriminalisté už ráno věděli, kde kolo hledat a doslova během několika hodin znali pachatele a našli i ukradené jízdní kolo, byť ‚upravené‘ k nepoznání. Zloděj tehdy skončil za mřížemi, protože to nebyla jediná krádež, kterou měl na svědomí,“ sdělila Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.

Podruhé zmizelo totéž jízdní kolo před pár dny během pouhé jedné hodiny přímo z náměstí Míru ve Zlíně, kde bylo lankovým zámkem přivázané k dalším jízdním kolům zaparkovaným u radnice. „Kriminalisté začali po pachatelích pátrat hned následující den ráno, kdy se o krádeži dozvěděli. V průběhu dne zjistili, že stejný muž, který odcizil jízdní kolo, ukradl před pár dny také notebook z prodejny ve Zlíně. Šlo o čtyřicetiletého recidivistu z Uherského Hradiště, který má na svědomí další trestnou činnost zejména majetkového charakteru,“ pokračovala tisková mluvčí.

Uherskohradišťští kriminalisté během odpoledne vypátrali pachatele i jízdní kolo a za pár dní ho vrátili majiteli. „Zloděj je podezřelý z několika trestných činů majetkového charakteru. Policisté proto podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval a recidivista skončil ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ