Podnapilý řidič se řítil centrem Zlína, ujížděl policistům i strážníkům

15.06.2020 16:55

ZLÍN – S devátým zákazem řízení a s alkoholem v krvi se v noci ze soboty na neděli 14. června řítil centrem Zlína řidič osobního automobilu, který nedbal pokynů policistů k zastavení. Jedenáctkrát soudně trestaný recidivista nakonec sám zastavil v místní části Prštné.
„Policisté vozidlo zastavovali za pomoci světelného kuželu na třídě. T. Bati ve Zlíně v neděli před druhou hodinou ráno. Řidič zpočátku zpomalil a začal najíždět na odstavnou plochu, záhy ovšem rapidně zrychlil a chtěl z místa ujet,“ uvedla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Jeho manévr zpozorovali projíždějící strážníci Městské policie Zlín, kteří se za řidičem neprodleně vydali a záhy po nich začali řidiče pronásledovat také zlínští policisté. Ujíždějící muž zprvu nerespektoval světelné ani zvukové výzvy k zastavení vozidla a naopak stále zrychloval. V místní části Prštné nakonec zastavil.
„Dechová zkouška ukázala hodnotu 0,76 promile. Lustrací policisté zjistili, že má momentálně již devátý zákaz řízení, platný až do roku 2026. Řidiče zadrželi a převezli do policejní cely, kde si v pondělí převzal podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí třiatřicetiletému recidivistovi ze Zlína trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnila mluvčí.
Navíc ho ve správním řízení čeká několikatisícová pokuta.
Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustrační foto
: Vlastimil Langer