Podnapilý mladík mlátil plastovou lahví do zaparkovaných aut

08.07.2022 12:11

ZLÍN - Litý boj s fiktivním nepřítelem se zřejmě odehrával v hlavě 25letého muže ze Zlína v sobotu 2. července ráno. Bohužel se přitom pohyboval v blízkosti frekventované křižovatky a prázdnou plastovou láhví bouchal do zaparkovaných automobilů. Jeho jednání nenechalo klidným očitého svědka, který pohotově vytočil linku tísňového volání 156.
„Pět minut po přijetí oznámení na místo dorazila motorizovaná hlídka Útvaru operativního zásahu Městské policie Zlín, která zjistila, že podezřelým je muž dobře známý z předchozích incidentů. Celkově byl dezorientovaný, docházelo u něj ke střídání nálad a domníval se, že se nachází v Praze. K úderům plastovou láhví do aut dotyčný uvedl, že se z nich tímto způsobem snažil odstranit ptačí trus. Tyto mentální pochody vzápětí pomohlo objasnit orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem, které prokázalo přes 2,3 promile,“ informoval Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.
Vzhledem k abnormálnímu chování mladého muže byla na místo přivolána také zdravotnická záchranná služba, která zjistila, že je důsledkem předchozí nemírné konzumace alkoholických nápojů. A protože ani s přibývajícím časem nedokázal opilec kontrolovat své chování, převezli jej strážníci k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.
Závěrem zbývá poznamenat, že hlídka MP Zlín provedla také důkladnou kontrolu vozidel, které označil svědek, ale naštěstí na nich nezjistila žádnou majetkovou škodu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín