Podezřelý řidič ujížděl policistům, odmítl zkoušku na alkohol i na drogy

20.11.2020 07:09

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE -  Ve středu 18. listopadu krátce po jednadvacáté hodině dohlíželi na provoz vozidel u frekventované křižovatky v Otrokovicích místní policisté. Zpozorovali, že směrem do Zlína jede vozidlo tovární značky Opel, kterému nesvítilo předepsané osvětlení.
„Za pomoci světelného výstražného znamení a nápisu STOP na policejním vozidle se snažili řidiče auta zastavit. Ten ale naopak zvýšil rychlost, přes souvislou čáru předjel před ním jedoucí vozidlo a pokračoval v jízdě směrem do Zlína. Vzhledem k jeho nebezpečné jízdě operační důstojník navigoval další dostupné hlídky k zastavení řidiče, který svou jízdou bezprostředně ohrožoval účastníky provozu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Riskující řidič měnil směr jízdy, až najel na dálnici, kde pokračoval v jízdě v protisměru. Asi po půl kilometru na nějakou dobu vypnul na vozidle světla, otočil se a jel zpět do Zlína. „Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ho chtěli znovu zastavit v místní části Zlína, Malenovicích, řidič ovšem výzev k zastavení nedbal. Proto k zastavení vozidla použili zastavovací pás. Vozidlo na něj ve vysoké rychlosti najelo a po několika metrech zastavilo. Policisté viděli, že z místa řidiče vyběhl muž, který utíkal směrem ke kolejím,“ popsala policejní zásah mluvčí.
Po pár minutách muže ležícího ve vysoké trávě policisté vypátrali. Muž s nimi ovšem odmítl spolupracovat. Odmítl také zkoušku na přítomnost alkoholu i drog, nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením. Policisté tedy třiačtyřicetiletého muže z Karviné převezli do policejní cely. Vozidlo, které mělo po události poškozené pneumatiky, odvezla odtahová služba.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje