Počet očkování narůstá, kroměřížská nemocnice opět otevře vakcinační centrum

08.12.2021 12:55

KROMĚŘÍŽ - Obrovský zájem o očkování proti covidu-19 registruje v poslední době Kroměřížská nemocnice a. s. „Aby uspokojila co nejvíce lidí v nejkratším možném čase, prodloužila provozní dobu očkovací ambulance i na sobotu. Připravuje se také znovuotevření vakcinačního centra na Výstavišti Kroměříž,“ informovala tisková mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.
„Zájem je opravdu veliký, denně v ambulanci očkujeme asi tři stovky lidí. Také náš mobilní tým vyjíždí do obcí s nízkou proočkovaností a aplikuje zájemcům další stovky vakcín přímo na místě,“ uvedla Lenka Mergenthalová, předsedkyně Představenstva Kroměřížské nemocnice.
Zájem dokazuje také počet podaných dávek, z nichž drtivou většinu tvoří přeočkování třetí dávkou. Zatímco v září bylo podáno 883 vakcín, v říjnu to bylo již téměř dva a půl tisíce dávek. V listopadu pak na očkování dorazilo 6409 lidí.
„Termíny pro očkování pravidelně zpřístupňujeme, někteří lidé již využili možnosti registrovat se například na leden. Neznamená to však, že v prosinci nejsou volné termíny. Naopak jsou často k dispozici i nejbližší dny,“ konstatovala Mergenthalová.
Kroměřížská nemocnice také plánuje znovuotevření vakcinačního centra, předpokladem je jeho zprovoznění ještě před Vánocemi.

Vlastimil Langer

Zdroj: Kroměřížská nemocnice a. s.

Ilustrační foto: Archiv SNZ