Po utkání Zlína s Baníkem zadrželi policisté čtyři baníkovce

01.06.2020 07:19

ZLÍN – Sobotní prvoligové utkání mezi týmy FC Fastav Zlín a FC Baník Ostrava na fotbalovém stadionu ve Zlíně vyhodnotili v předstihu policisté jako rizikové, Po skončení utkání zajistili policisté čtyři ostravské výtržníky ve věku od dvaadvaceti do čtyřiceti let, nejstarší z nich byl cizinec ze sousedního státu.

„Podle informací, které měli policisté k dispozici, mělo do Zlína dorazit několik set fanoušků hostujícího týmu. Protože reálně hrozilo, že budou nespokojení fanoušci, kteří se nedostali na stadion, vyvolávat nepokoje a konflikty v ulicích krajského města, několik desítek policistů, strážníků, členů bezpečnostní agentury i pořadatelů bylo v pohotovosti již před plánovaným začátkem utkání,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Policisté také dohlíželi na dopravu několika desítek fanoušků, kteří se do Zlína již krátce po poledni přepravili vlakem. Kromě policistů z pořádkových jednotek se utkání zúčastnili také policisté z obvodních oddělení, psovodi, policisté z dopravního inspektorátu, členové antikonfliktního týmu a kriminalisté.
Asi tři sta fanoušků se pohybovalo v okolí stadionu a přilehlých restauracích, těsně před začátkem utkání se seskupili především v ulici Vývoz za fotbalovým stadionem, kde hlasitě podporovali svůj tým.

„Před závěrem utkání policisté zajistili čtyři fanoušky hostujícího týmu ve věku od dvaadvaceti do čtyřiceti let, nejstarší z nich byl cizinec ze sousedního státu. Opakovaně kopali do oplocení stadionu a v průběhu služebního zákroku házeli po policistech kameny, plechovky s pivem i láhve tvrdého alkoholu. Zda se v případě výtržníků jedná o přestupkové či trestní jednání, bude jasné až po prověření všech dostupných informací, svědeckých výpovědí a kamerových záznamů,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: PČR Zlínského kraje