Po roční pauze vyjdou tříkráloví koledníci opět do ulic

06.01.2022 14:07

OTROKOVICE - Tradiční povánoční akce je tady. Otrokovická Charita se rozhodla ve většině obcí, spadajících do její působnosti, pro klasickou formu koledování, na kterou jsou lidé léta zvyklí.
„V tuto chvíli finišujeme s přípravami a dáváme dohromady dostatečné množství koledníků, kteří opět vyrazí do vašich domovů,“ prohlásil koordinátor sbírky Jan Žalčík. V Otrokovicích, Tlumačově, Spytihněvi, Napajedlích, Pohořelicích, Oldřichovicích a na Žlutavě bude možné potkat skupinky tří králů v sobotu 8. ledna. V Halenkovicích, Komárově a Kvítkovicích koledníci chodit nebudou.
„Koledníci se budou řídit předem danými hygienickými pravidly, mj. nošení roušek při koledě, rozestupy a koledování pouze před domem (bytem). Proto prosíme, nezvěte je dovnitř,“ upozornil Žalčík.
Po loňské zkušenosti jsou ve všech obcích rozmístěny i statické pokladničky na obecních úřadech, v obchodech, v kostelích v době mší a v některých firmách.
„Přehled statických pokladniček je uveden na letáčcích, které jsou postupně distribuovány do schránek a také na webu otrokovice.charita.cz i na facebooku Charity Otrokovice. Přispět je možné i formou online koledy na ww.trikralovasbirka.cz. Zde je možné si také pustit nahrávku koledy i tříkrálového poselství pro všechny,“ dodala Lenka Vaculová, tisková mluvčí otrokovické radnice.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice