Po nočním požáru ve Vsetíně skončily dvě osoby v péči záchranářů

16.08.2021 11:25

VSETÍN – K požáru kuchyně v přízemí bytového domu ve Vsetíně Rokytnici vyjížděli dnes po půl jedné v noci profesionální i dobrovolní hasiči. Ještě před jejich příjezdem se podařilo požár uhasit majiteli bytu.
„Stupačkami však došlo k šíření požáru také do vyšších pater, kde mimo rozvody poškodil i sociální zařízení bytů. Patnáct osob se před příjezdem jednotek evakuovalo mimo nebezpečí do venkovních prostor. Dvě osoby se nadýchaly zplodin hoření a skončily v péči záchranářů. Do nemocnice byl odvezen pouze majitel zasaženého bytu,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
„Hasiči vypnuli plyn a zajistili unikající vodu z poškozených rozvodů, ve kterých také odhalili a dohasili skrytá ohniska. Pomocí přetlakové ventilace odvětrali byty a na místo povolali zástupce města kvůli zabezpečení možnosti náhradního ubytování. Podle informací velitele zásahu ji nakonec nikdo nevyužil,“ dodal mluvčí hasičů.
V 3:16 hodin byl zásah jednotek na místě ukončen. K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů, který nyní ve spolupráci s policií zjišťuje přesnou příčinu vzniku události i výše způsobených škod.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje