Po čelním střetu aut u Napajedel zemřela řidička

23.03.2024 11:09

NAPAJEDLA - Výsledkem čelní srážky dvou osobních vozidel u Napajedel v pátek 22. března je smrt řidičky jednoho z aut, řidič druhého automobilu je s těžkým zraněním v nemocnici. Škoda na obou vozidlech je vyčíslena na 400 tisíc korun.
„Po dvaadvacáté hodině jela šestačtyřicetiletá žena ve vozidle Opel Corsa ve směru od Napajedel na obec Topolná. Z dosud nezjištěných příčin přejela v zatáčce do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Volkswagen Golf, který řídil čtyřiačtyřicetiletý muž. Při srážce utrpěla žena zranění, kterým na místě podlehla, muže převezli záchranáři s těžkým zraněním do nemocnice,“ uvedla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Na místě zasahovaly všechny složky IZS. „K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Otrokovic a Uherského Hradiště. Po příjezdu z vozidla VW vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vážně zraněného řidiče a předali jej posádce zdravotnické záchranné služby. Také řidička corsy zůstala v autě zaklíněna a hasiči ji museli rovněž vyprostit, jenže už bez známky života,“ popsala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Po provedení protipožárních opatření zasypali hasiči sorbentem uniklé provozní kapaliny. Poté po dobu vyšetřování příčiny nehody nasvětlovali místo události. Vozovka byla asi čtyři hodiny uzavřena z důvodu vyšetřování dopravní nehody. Veškeré okolnosti této tragické události šetří zlínští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. 
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje