Plameny zničily rodinný dům v Dolní Bečvě

16.08.2022 07:41

DOLNÍ BEČVA – K požáru staršího domu nedaleko obce Dolní Bečva na Vsetínsku vyjížděly v pondělí 15. srpna krátce po desáté hodině dopolední profesionální a dobrovolné jednotky hasičů.
„V době příjezdu již požár zachvátil celý objekt a rozšířil se i na vedlejší stavení. Hasiči okamžitě natáhli několik proudů a snažili se ochránit přilehlé budovy a dostat požár pod kontrolu. Na místo se postupně dostavila profesionální jednotka ze stanice Valašské Meziříčí, hasiči města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky dobrovolných hasičů obcí Dolní Bečva, Horní Bečva, Prostřední Bečva, Zašová a Hutisko-Solanec. K události vyjel také územní řídící důstojník HZS kraje,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Hasební vodu bylo nutné na místo zásahu dovážet kyvadlově cisternami. Krátce po jedenácté hodině velitel ohlásil lokalizaci požáru, a po rozebrání zasažených konstrukcí a dohašení všech skrytých ohnisek pak v 13:08 hodin celkovou likvidaci.
„Na zjištění příčiny vzniku události a stanovení výše škody nyní pracuje vyšetřovatel HZS kraje ze Zlína. Místo bylo předáno majiteli, na dohlídku zde zůstali dobrovolní hasiči,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje