Plameny z hořící plastové nádoby na odpad zažehly střechu rodinného domu

24.12.2021 08:44

STARÉ MĚSTO -  Střechu rodinného domu v ulici Michalská ve Starém Městě u Uherského Hradiště zachvátily ve čtvrtek 23. prosince krátce po 13. hodině plameny. 
„Nikdo nebyl zraněn, příčinou požáru byla nedbalost majitele domu, který vysypal popel z kamen do nádoby na odpad. Výsledkem byla škoda za 700 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty v předběžné výši čtyři miliony,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči původně v 13:11 hodin přijali hlášení o požáru popelnice ve dvorní části domu. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním jednotkám hasičů z požárních stanic Uherské Hradiště a Uherský Brod a také jednotkám Sboru dobrovolných hasičů měst Kunovice a Staré Město u Uherského Hradiště.
Po příjezdu na místo hlášeného požáru hasiči zjistili, že plameny z popelnice se rozšířily na část zateplení obvodové stěny domu a na část střešního pláště. „V dýchacích přístrojích požár uhasili několika proudy vody. Následně rozebírali střešní plášť. S termokamerou měřili teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. Požár se nerozšířil na sousední rodinné domy,“ dodal Žemlička.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje