Plameny pohltily objekt s udírnou v Krhové na Vsetínsku

11.12.2021 12:07

KRHOVÁ – Udírnu a přilehlý přístřešek se zemědělskými stroji v Krhové na Vsetínsku zasáhl dnes v noci požár, který způsobil předběžnou škodu za 600 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn, příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

„O půl třetí v noci z pátku na sobotu vyjelo pět jednotek hasičů k hlášenému požáru udírny a přilehlého přístřešku v obci Krhová na Vsetínsku. Postupně se na místě sjeli hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, města Rožnov pod Radhoštěm společně s dobrovolnými jednotkami z Krhové, Poličné, Zašové. I tentokrát jim příjezd komplikovala silně namrzlá příjezdová silnice. Proto byl povolán traktor s posypovým materiálem k ošetření komunikace,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Při příjezdu hasičů byl celý objekt v plamenech. Uvnitř se nacházely zemědělské stroje. „Hasiči ihned k likvidaci požáru a ochraně okolí použili jeden hasební proud vody. Následně použili hasicí zařízení CCS Cobra k ochlazení prostoru hořícího objektu. Ve tři hodiny v noci velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Hasiči rozebírali konstrukci objektu, který kontrolovali termokamerou, a dohašovali skrytá ohniska. O půl páté ráno byla vyhlášena likvidace požáru a jednotky se postupně začaly vracet zpět na své základny,“ popsala průběh události mluvčí.

Rychlým zásahem hasiči uchránili majetek v hodnotě dvou milionů korun.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z požáru: HZS Zlínského kraje