Peníze z charitativního novoročního koncertu pomohou sociálním službám

08.01.2024 14:03

ZLÍNSKÝ KRAJ – Výtěžek 583tisíce korun přinesl charitativní novoroční koncert, který v pátek 5. ledna uspořádaly Zlínský kraj a statutární město Zlín.
„Na této částce se podílelo 28 donátorů zejména z řad významných firem působících v regionu, kteří poskytli 480 tisíc korun. Dalšími 103 tisíci korun přispěli do kasiček přímo na místě návštěvníci. Koncert se uskutečnil v Kongresovém centru Zlín za účasti představitelů Zlínského kraje, zástupců statutárního města Zlína, partnerů, donátorů a dalších hostů,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Novoroční koncert, který Zlínský kraj společně se statutárním městem Zlínem letos uspořádal už po osmnácté, se stal už tradiční součástí kulturního kalendáře v našem kraji. Letošní ročník přinesl opět krásný umělecký zážitek a hlavně také možnost přispět na dobrou věc. Moc děkuji všem, kteří tak učinili,“ řekl Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje. 
Výtěžek z koncertu obdrží organizace ze Zlínského kraje poskytující sociální služby, konkrétně Za sklem o. s., Vzdělávací, sociální a kulturní středisko při Nadaci Jana Pivečky, o. p. s. a Spolek Pod křídly. Symbolické šeky zástupcům těchto organizací předali hejtman Radim Holiš a primátor Zlína Jiří Korec.
Zlínská filharmonie pod vedením šéfdirigenta Roberta Kružíka v průběhu večera přednesla skladby Antonia Vivaldiho, Bedřicha Smetany a Pabla de Sarasateho. Jako sólisté na housle vystoupili Václav Hudeček, Ivana Kovalčíková, Bára Valečková a Marek Pavlica. Na pódiu se představili také žáci Základní umělecké školy Zlín.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj