Páteční odpoledne ve Zlínském kraji přineslo několik dopravních nehod

01.05.2021 14:16

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ZLÍNSKÉHO KRAJE – Páteční dopravní nehody sice zaměstnaly složky IZS, ale naštěstí skončily pouze zraněním jedné osoby, kterou záchranáři odvezli do nemocnice.
Krátce před třetí hodinou odpolední v pátek 30. dubna vyjeli hasiči ze stanice Uherské Hradiště k dopravní nehodě dvou osobních vozidel.
„Ke střetu došlo na křižovatce u obce Zlechov na Uherskohradišťsku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. U jednoho z vozidel došlo po nehodě k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem,“ informovala tisková mluvčá HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Další páteční nehoda se tentokrát stala u Hrachovce na Vsetínsku. Řidič se svým autem skončil na střeše mimo vozovku, koly vzhůru byl i vozík, který táhl. I v tomto případě vyvázl řidič bez zranění.
Série pátečních nehod pokračovala až do večerních hodin. Zlínští hasiči vyjeli k hlášené dopravní nehodě do Želechovic nad Dřevnicí na Zlínsku, kde se na světelné křižovatce střetly dva osobní vozy.
„Hasiči u aut odpojili autobaterie a vozidla zabezpečili proti vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Při střetu vozidel byla zraněna spolujezdkyně řidiče, kterou přivolaní záchranáři převezli do nemocnice. Nehoda v křižovatce komplikovala a brzdila plynulý provoz. Proto hasiči oba vraky vozidel přesunuli na kraj silnice. Jejich odtažení si zajistili majitelé,“ dodala mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje

Pod foto: Nehoda v Hrachovci a nehoda v Želechovicích.