Parkoviště Gahurova už týden znovu slouží řidičům

04.08.2022 09:21

ZLÍN - V rámci projektu Parkovací a navigační systém SMART probíhají postupně v období od června do září uzavírky městských parkovišť z důvodu výměny buněk pro obsluhu parkoviště za závorový systém.
„V pořadí třetím parkovištěm, které se uzavíralo v rámci tohoto projektu, bylo parkoviště Gahurova, naproti Domu kultury, kde jsou již stavební práce dokončeny. Parkoviště bylo opět plně zprovozněno již dne 25. července. Děkujeme všem řidičům za trpělivost s nastalými komplikacemi,“ sdělil radní pro dopravu, Michal Čížek.
Na všech parkovištích, která prošly výměnou buněk pro obsluhu na závorový systém, je možné zaplatit parkovací poplatek také prostřednictvím mobilní aplikace MPLA. „Stačí telefonem naskenovat QR kód na parkovacím lístku, zaplatit v aplikaci MPLA a výjezd je volný. Závora se zvedne sama, systém si totiž pamatuje registrační značku, zaznamenanou při příjezdu. Možnost úhrady aplikací MPLA bude postupně rozšířena na všechna parkoviště, provozovaná Technickými službami Zlín, spolu s instalací automatizovaného závorového systému,“ doplnil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína