Park u skláren v Karolince prochází obnovou travnatých ploch i přípravami na oblíbený jarmark

26.05.2024 08:43

KAROLINKA - Park u skláren v Karolince prochází významnými změnami. Letos v létě se návštěvníci mohou těšit nejen na obnovené travnaté plochy, ale také na tradiční sklářský jarmark, který přinese mnoho novinek.

„V posledních dnech zahradníci dokončili obnovu a sjednocení travnatých ploch v parku. V rámci obnovy srovnali původní terénní nerovnosti, odstranili staré kořenové systémy, kamenitá místa a invazivní rostliny,“ informoval Mirek Urubek,“ PR specialista městského úřadu.
 „Prosíme všechny občany, aby v následujících třech týdnech na trávník nevstupovali. Je potřeba, aby se travní semena ujala a vzešla,“ uvedl radní pro investice a rozvoj města Vlastimil Rapant.

Další plánovanou změnou městského parku je doplnění mobiliáře o nové prvky. Přibude například velká designová houpačka. „Nechceme zde vytvářet nové dětské hřiště. Naopak, naším záměrem je, aby se místo stalo příjemnou a klidovou zónou určenou k setkávání a odpočinku,“ vysvětlil Rapant. A lidé záměru města dávají za pravdu. „Od prvních slunných dní jsme zaznamenali nárůst návštěvníků všech věkových kategorií. Jsme za to rádi,“ dodal radní. Obnova trávníku vyšla městkou kasu na 200 tisíc korun. Cena houpačky pak cca 60 tisíc korun.

Nové úpravy parku směřují k vrcholu léta v Karolince, kterou je každoročně oblíbený Sklářský jarmark, který se uskuteční v sobotu 17. srpna. „Letošní jarmark v Karolince bude jiný než v minulých letech,“ slíbil Rapant. Park u skláren se podle něj zaměří na program pro děti, které budou mít svou vlastní scénu. Nejen děti se mohou těšit na exotické papoušky, dětskou show, klauny, předvedení psíků cvičených pro canisterapii a asistenci nevidomým, malování na obličej, dětské tetování, balónky, nafukovací průlezky a hrady.

Obyvatelé i návštěvníci Karolinky se tak mohou v nově upraveném parku těšit na léto plné novinek a zábavy.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Karolinka