Pachatele loupeže policisté zadrželi během několika minut

15.09.2021 14:47

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Až desetileté vězení hrozí šestatřicetiletému muži z Uherskohradišťska, který v sobotu 11. září v Babicích přepadl obsluhu benzinové čerpací stanice a pod pohrůžkou zabití přinutil prodavačku k vydání několika tisíc korun.
„V sobotu pár minut po poledni se muž rozhodl, že provede loupežné přepadení. Tato myšlenka jej napadala poté, co vypil několik piv a dal si štamprli rumu. Když pak v podnapilém stavu zcela bez prostředků bloumal Babicemi a přemýšlel, jak peníze získat, uviděl benzínovou čerpací stanici. V ten okamžik měl jasno. Vytáhl pepřový sprej, který neustále nosí u sebe pro případnou obranu a vešel do prodejny. Přistoupil k pultu a hrozil obsluze, ať otevře pokladnu nebo ji zabije. Žena ze strachu otevřela zásuvku. Pachatel do ní párkrát sáhl a zmocnil se několika tisíc korun. Pak z prodejny odešel. Přepadená žena vyšla ven a požádala zákazníky, kteří právě čerpali pohonné hmoty do aut, aby zavolali na policii,“ popsala loupež policejní mluvčí Simona Kyšnerová.   
Na místo ihned vyrazilo několik policejních hlídek. Pachatel měl ale velkou smůlu. Relaci operačního důstojníka vyslechla také hlídka krajských dopravních policistů, kteří nedaleko prováděli dohled ve služebním vozidle v civilním provedení. Vydali se proto okamžitě do Babic.
„Po chvíli spatřili muže, který odpovídal popisu pachatele. Byl svlečený do půl pasu. Jeho mikina a kšiltovka však ležela kousek od něj v trávě. Muž si hlídky v civilním voze nejprve nevšiml. Když ale policisté z auta vyběhli, rychle odhodil peníze za plot jednoho z domů. V ten moment ho hlídka zadržela,“ sdělil mluvčí.
Od oznámení loupeže na policii do chvíle dopadení pachatele uběhlo pouhých sedm minut.
Hned druhý den jsme muže obvinili z trestného činu loupež. Uherskohradišťským kriminalistům se při výslechu ke spáchanému skutku přiznal. Nyní mu hrozí až desetileté vězení?“ dodala Simona Kyšnerová.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ