Oznamovatelé nahlásili v rozmezí jedné minuty dva požáry v Ostrožské Nové Vsi

07.07.2022 16:23

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES – Oznámení o dvou požárech v Ostrožské Nové Vsi přijali dnes během jedné minuty hasiči „První oznamovatel v 14:27 hodin sdělil, že hoří chatka a karavan v ulici Mírová. Druhý oznamovatel v 14:28 hodin sdělil, že došlo k výbuchu auta v ulici Nová. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že obě oznámení se týkají jedné události. Nikdo nebyl zraněn, škoda způsobená požárem činí předběžně 750 tisíc korun, uchráněné hodnoty dva miliony korun,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště a jednotkám dobrovolných hasičů z Kunovic, Ostrožské Nové Vsi a Uherského Ostrohu. K místu požáru hasiče naváděl tmavý kouř. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří obytný vůz (karavan) a dřevěné obložení hospody.
„Majitelé karavanu vyšetřovateli hasičů sdělili, že se připravovali s karavanem na dovolenou. Požár zjistili tak, že uslyšeli ránu, které nepřikládali zvláštní význam. Až když uslyšeli praskání, šli se podívat co se děje a zjistili, že karavan hoří z prostoru kabiny. Rozběhli se pro hasicí přístroj, ale po návratu už byla intenzita požáru vysoká a nemělo smysl hasit.
Příčina požáru zůstává v šetření hasičů,“ dodal Roman Žemlička.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje