Otrokovická pneumatikárna slaví 150. výročí společnosti Continental

09.09.2021 12:12

OTROKOVICE - Společnost Continental letos slaví 150 let od svého vzniku. Vývoj v globální technologickou společnost, která vznikla v roce 1871, nevychází z výroby pneumatik, ale nárazníků na koňská kopyta, gumových míčků, hřebenů či jiných výrobků z tvrdé gumy. Teprve až v roce 1892 začala vyrábět pneumatiky pro jízdní kola, v roce 1904 byl vyroben první běhoun na světě, v roce 1910 první plášť pro letadla a v roce 1924 první nákladní plášť. Značku Continental nenajdete pouze na pneumatikách. Mimo jiné naleznete koncernové výrobky v celé řadě automotive oblastí.
„Cílem koncernu je budování udržitelné mobility s prvky autonomního řízení a zvyšování bezpečnosti dopravy. Současné high-tech produkty Continentalu jsou součástí všech světových automobilových značek. 150 let existence jakékoliv společnosti vypovídá mnoho o její organizaci, výkonu, spolehlivosti a jistotě a péče o zaměstnance,“ uvedla mluvčí společnosti Regina Feiferlíková.
Otrokovická pneumatikárna, jejíž součástí jsou tři firmy – Continental Barum, Continental výroba pneumatik a Continental HT tyres, patří ke koncernu Continental již od března 1993, kdy nastal velmi dynamický růst společnosti a každoročně je zaznamenáván významný rozvoj výrobního závodu vzhledem k uplatňovaným technologiím a s ohledem na inovace a zlepšování pracovních podmínek zaměstnanců.
Na nejbližší období plánuje vedení společnosti zorganizovat několik narozeninových akcí, které by měly zvýšit povědomí o společnosti v regionu Zlínského kraje.
„V pátek 10. září bude na náměstí Míru ve Zlíně organizován od dopoledne Continental den. Během dne si děti budou moci kreslit, tvořit, slepovat či stavět ze stavebnic Walachia, vyzkoušet si jízdu v simulátoru Formule Student, nejmenší mohou využít čas v multiaktivním centru či při jízdě na koloběžkách. Ke zhlédnutí bude během celého dne prezentace pneumatik Continental na moderních elektromobilech, na motorce, hasičském voze či speciálním manipulátoru. Děti budou mít k dispozici k prozkoumání velký kamion na CNG pohon,“ přiblížila program oslav tisková mluvčí.
Odpolední hudební program Continental dne bude spíše pro teenagerskou věkovou kategorii. Své sportovní a akrobatické umění budou střídavě předvádět při exhibicích jezdci VSA X-extreme na kolech, skateboardech, in-linech i koloběžkách. Zájemci si budou moci vyzkoušet jízdu na U-rampě pod dohledem zkušených instruktorů při veřejném workshopu. O hudební doprovod během dne se postará legenda české elektronické hudby DJ Tommy Rogers.
Hlavním programem Continental dne budou koncerty české indie popové skupiny Lake Malawi od 16 hodin s anglicky zpívajícím frontmanem Albertem Černým a slovenské populární skupiny No Name od 19 hodin s bratry Timkovými. Závěr večera bude patřit diskotéce a energické taneční show DJ Tommy Rogerse.
„Na měsíc říjen jsme pro naše zaměstnance připravili další narozeninová překvapení. Po celý měsíc budou mít možnost navštívit ruské kolo, které bude stát na parkovišti u našeho areálu. Večer bude naše hlavní administrativní budova svítit narozeninovým heslem: Naše srdce bije pro Continental už 150 let. Samozřejmě den výročí Continentalu každý ze zaměstnanců určitě zaznamená, neboť si s sebou odnese na tento den památku,vyjmenovává jednatel společnosti Continental Barum Libor Láznička plánované aktivity pro zaměstnance.
Vstup na ruské kolo bude pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky volný a ostatní návštěvníci zaplatí pouze symbolické vstupné. Společnost navíc plánuje poskytnout finanční dar odpovídající výnosu ze vstupného neziskové organizaci Naděje Otrokovice.
„Velmi oblíbeným a hojně navštěvovaným bývá den otevřených dveří, a tak pro zájemce z řad rodin zaměstnanců i veřejnosti otevřeme brány výrobních provozů v sobotu 16. října. Těšíme se na každého, kdo by se k nám chtěl podívat, a třeba i v budoucnu pracovat. Samozřejmě v současné době musíme plánovat s výraznějším hygienickým zabezpečením příchozích,“ dodal Libor Láznička.

Vlastimil Langer

Zddroj a foto: Continental Barum s.r.o.