Otevření bikeparku v Hulíně se blíží. První cyklisté jej vyzkouší už před létem

11.02.2021 07:49

HULÍN – Nový bikepark pro příznivce několika cyklistických disciplín bude v letošním roce otevřen v Hulíně. Pokud vše půjde podle plánu, první z nich si areál projedou už před létem, kdy bude zpřístupněna jeho hlavní část, tzn. MTB okruhy a singletraily. V roce 2022 má být dobudován pumptrack.
Bikepark roste na pozemcích města v areálu Spartak. V současnosti jsou realizovány hrubé zemní práce na základní profilaci terénu v části areálu za fotbalovou tribunou.
„Podle informací firmy Proving, která s námi na akci spolupracuje, by tato etapa měla být dokončena do konce února. Poté má následovat pracovní vytyčení a hrubá stavba MTB okruhů. Dále budou vytvořeny náročnější technické pasáže, obsahující překážky z kamenů a klád, a objízdné trasy. Na závěr provedeme dokončovací práce jako vyčistění starých zarostlých částí areálu, barevně označíme trasy dle obtížnosti a rozmístíme informační tabule,“ popsal harmonogram výstavby Jaroslav Stibora, předseda oddílu Cykloteam MXM Hulín. Právě tento oddíl vznik bikeparku inicioval a bude ho také provozovat.
Probíhající pandemie koronaviru nemá na výstavbu bikeparku podstatnější vliv. Daleko větším problémem bylo loňské deštivé počasí. „Z důvodu neprůjezdného terénu bylo nutné opakovaně rušit nasazení těžké techniky a plánované práce posouvat i o několik měsíců,“ vysvětlil Zdeněk Dvořák z Útvaru tajemníka MěÚ Hulín.
Bikepark vzniká za podpory hulínské radnice. Starosta města Roman Hoza jej dokonce označil za výborný nápad. „Příznivcům cyklistiky umožní areál věnovat se i novým disciplínám, což by mohlo vést k dalšímu rozvoji tohoto sportu v našem městě. A co je podstatné, může přivést ke sportování další děti a mládež,“ věří Roman Hoza.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Hulín