Ostrůvek na „kruháči“ čeká po reklamaci doplňující výsadba

19.07.2021 07:47

 VSETÍN - Vnitřní ostrůvek okružní křižovatky před hypermarketem Albert v ulici Generála Klapálka dozná vegetačních úprav. Současný stav totiž zdaleka neodpovídá podobě, kterou měl mít podle projektu, a město tak jeho vzhled reklamovalo u dodavatele.
Výsadba zeleně probíhala na zmíněném ostrůvku během loňského podzimu. „Podle projektu měly být během ní vysazeny tisíce cibulovin, stovky trvalek či tři vícekmenné stromky muchovníku. V průběhu následujících měsíců, které byly potřeba zejména pro vykvetení cibulovin, se ovšem ukázalo, že výsadba neproběhla zdaleka v takovém rozsahu a celý prostor proto nyní působí velmi nevzhledně. Proto jsem inicioval uplatnění reklamace,“ uvedl starosta Jiří Růžička.  
Odborná firma, která vloni vegetační úpravy prováděla, pochybení uznala a letos v září provede na své náklady nápravu. „Firma se postará nejen o doplnění chybějících počtů trvalek a cibulovin, ale také zeminy a tedy o celkové zkvalitnění půdních poměrů,“ přiblížil správce městské zeleně Petr Mikulík.
„Věřím, že po sjednání nápravy a vykvetení rostlin bude ostrůvek při průjezdu křižovatkou na pohled mnohem příjemnějším místem než dosud,“ uzavřel starosta Růžička.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín

Foto: Michal Horský