Osobnosti sociálních sítí se zapojí do projektu Domu kultury pro mladé

03.02.2021 08:32

KROMĚŘÍŽ - Programové oddělení Domu kultury v Kroměříži připravilo na letošní rok projekt pro mladé – cyklus osobních sekání se známými youtubery a influencery a prezentaci jejich činnosti.
„V průběhu roku by podle předběžných plánů měly proběhnout čtyři akce. Vzhledem k současné koronavirové situaci ještě nejsou stanoveny přesné termíny konání. Z momentálně probíhajících jednání vyplývá, že by se první setkání mohlo uskutečnit v dubnu, další akce pak směřujeme na podzimní měsíce, záleží na aktuální situaci,“ uvedl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.
První dvě akce proběhnou v kině Nadsklepí vždy v sobotu a jejich součástí budou, kromě možnosti ovlivnit dění na pódiu, soutěže o věcné ceny, diskuze o internetové gramotnosti, autogramiáda, focení s účinkujícími a prostor pro dotazy.
Úvodní dubnový díl projektu má podtitul TikTok den a návštěvníci se mohou těšit na soutěžní kvízy, natáčení společných videí, hudební vystoupení a povídání s účastníky, jimiž budou Annie Camel, Terysa a Lukáš „Lukefry“ Fritscher. Annie Camel je tanečnice, youtuberka, muserka, zpěvačka a mistryně republiky v poppin a electric boogie. Na svých sítích se snaží motivovat děti k tanci, pohybu a rozvíjení zájmů. Terysa je jedna z předních českých youtuberek, muserek a slimerek, podílí se na edukativní kampaní pro Národní úřad pro kybernetickou a infomační bezpečnost, spolupracuje s platformou FitFab a v rámci svého Instagramu se snaží vést děti k pohybu. Lukáš „Lukefry“ Fritscher je moderátor spolupracující s Českým rozhlasem a televizními stanicemi Óčko nebo Prima Cool, na Youtube jej sleduje více než 170 tisíc lidí a přes 100 tisíc lidí na Instagramu.
„Další část cyklu s názvem Sportovně motivační den bude mít dva hlavní protagonisty – Atiho a Pecu a zaměří se na soutěžení a sportovní výzvy. Ati je youtuber, bavič, moderátor, jeden z nejdéle působících tvůrců na naší scéně známý rozličným věkovým skupinám. Na svém profilu se věnuje technologiím, vaření a glosování aktuálního dění, je propagátorem zdravého pohybu. Peca je youtuber, jehož největší vášní je překonávat překážky a jeho jméno je spojeno s aktivním životem a s pohybem - je všeobecně známá jeho láska k běhání a sportu. Důležitou informací je, že pochází z Kroměříže,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
„Podzimní část cyklu bude lákat opět na populární osobnosti sociálních sítí a mezi vystupujícími bude i jedna z nejvlivnějších osobností českého internetu. Víc zatím neřeknu, diváky budeme ještě nějakou dobu napínat…“ doplnil Sedláček.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž