Osobní auto po střetu s vlakem vážně zranilo chodkyni

03.03.2024 16:19

ZLÍN – Na železničním přejezdu ve Zlíně-Prštném se dnes krátce po poledni srazilo osobní auto s vlakem. Po nárazu byl automobil odhozen na přechod pro chodce, kde srazil starší chodkyni. 

„Třiačtyřicetiletá řidička osobního automobilu jela směrem od centra Zlína na Otrokovice. V místní části Prštné pak odbočila vpravo. Z doposud přesně nezjištěných příčin nerespektovala světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjela na koleje, kde se střetla s právě projíždějícím osobním vlakem. Vlak jel směrem od Zlína na Otrokovice. Po nárazu bylo auto odhozeno na přechod pro chodce, kde srazilo osmdesátiletou ženu. Chodkyně utrpěla zranění, se kterými ji záchranáři převezli do nemocnice. Řidička vyvázla s lehkým zraněním. Ve vlaku se nikdo nezranil,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
„Stará paní utrpěla vážná zranění především v obličejové části. Při příjezdu posádek byla pacientka při vědomí, na událost si nepamatovala. Zraněnou záchranáři zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče, ošetřili a překryli rány, nasadili krční límec, imobilizovali vakuovou matrací, podali léky od bolesti. Zajištěnou ženu poté transportovali k dalšímu vyšetření a ošetření na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ řekla Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje.
U nehody zasahovaly i dvě hasičské jednotky. „ Zraněné chodkyni poskytli hasiči první pomoc do příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby. Poté zajistili vozidlo proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem,“ dodal David Martinec z HZS Zlínského kraje.
Přesné okolnosti nehody zjišťují zlínští dopravní policisté společně s kriminalisty.

„Žádáme případné svědky události, kteří nám mohou poskytnout informace týkající se této nehody, aby zavolali na bezplatnou linku Policie ČR 158,“ obrací se na veřejnost krajská policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje