Opilý motorkář narazil do osobního vozidla, dlouho si na motocykl nesedne

15.04.2020 07:09

LUKOVEČEK - Devětapadesátiletý muž po vypití většího množství alkoholu usedl koncem minulého týdne za řídítka svého motocyklu a vydal se na cestu. Jenže narazil do osobního vozidla a teď mu hrozí vězení nebo vysoký peněžitý trest nebo zákaz řízení.
„Při jízdě z Přílep do Lukovečka na Zlínsku motorkář nezvládl projet pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru, kde čelně narazil do projíždějícího osobního automobilu, který řídila jednačtyřicetiletá žena,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Motocyklista po srážce upadl nejprve na kapotu vozidla a poté na komunikaci. V tu chvíli kolem projížděl ve svém volnu policista z pohotovostního a eskortního oddělení, který okamžitě zastavil, aby ležícímu muži pomohl.

„Od řidičky, která naštěstí neutrpěla žádné zranění, zjistil prvotní informace a začal se věnovat záchraně motoráře, který nekomunikoval a byl zjevně zraněný na několika místech. Po nějaké době začal reagovat na oslovení, policista ho uvedl do stabilizované polohy a ošetřil mu tlakovým obvazem krvácivá zranění na nohou,“ popsala jeho počínání mluvčí.

Dopravní policisté, kteří záhy dorazili na místo dopravní nehody, zjistili, že muž před jízdou požil nemalé množství alkoholu.

„První dechová zkouška vykázala hodnotu 1,66 promile, druhá dechová zkouška potom 1,77 promile alkoholu v dechu. Zraněného motocyklistu převezli záchranáři do nemocnice,“ dodala Monika Kozumplíková.
Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu podle policejní mluvčí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti, v tomto případě další zákaz řízení motorových vozidel.

Celkovou škodu na dopravních prostředcích vyčíslili policisté předběžně na 70 tisíc korun. V evidencích zjistili, že muž měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel, přičemž si nepožádal o vrácení řidičského průkazu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z nehody: Policie ČR