Opilý cizinec ujížděl policistům, zabrzdil ho až zastavovací pás

25.03.2020 15:26

OTROKOVICE – S dvěma promile v krvi se v polovině února pokoušel třiadvacetiletý cizinec ujet policistům, kteří ho chtěli zastavit mezi Otrokovicemi a Malenovicemi. „Mladík kličkoval ulicemi i stokilometrovou rychlostí,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Oznámení o řidiči, který vyjel od čerpací stanice, kde konzumoval alkohol, přijali policisté na lince tísňového volání krátce před druhou hodinou ráno.
„Policisté z Otrokovic se vydali za vozidlem s úmyslem jeho řidiče zastavit. Cizinec však na znamení k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě. Operační důstojník vyslal na místo kolegy z dalších oddělení, řidič ale ignoroval všechny signály. Jízdu naopak zrychloval a rychlostí až 100 km/h kličkoval ulicemi Malenovic, aby policistům ujel. Až zastavovací pás, který použili policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, donutil mladého řidiče zastavit,“ uvedla policejní mluvčí.
Řidič po kontrole dokladů odmítl dechovou zkoušku a s policisty nechtěl spolupracovat. Navíc předstíral, že neumí mluvit česky. Skončil v policejní cele.
„Až po sdělení podezření policistům přiznal, že v České republice žije a pracuje již několik let a před jízdou vypil pár panáků vodky a ujížděl jim proto, že se bál, co bude po jeho zastavení následovat,“ vysvětlila mluvčí.
Policisté z Otrokovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky třiadvacetiletému cizinci žijícímu v Otrokovicích, „Podotýkám, že k události došlo ještě před vyhlášením nouzového stavu. Za tento trestný čin hrozí muži v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, případně peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ